Vi välkomnar prästen Erik Linde till Guds Hus och till arbetet som verksamhetsledare i Fisksätra kyrka.

Vi bad Erik berätta lite mer om sig själv för oss:

”Jag kommer senast från en tjänst i Skarpnäcks församling. Redan som ung blev jag intresserad av frågan varför det ska vara så svårt att leva sida vid sida, även om man har olika religionstillhörighet. Ja, måste det ens vara svårt?

För några år sedan arbetade jag i Spånga-Kista församling och under min tid där mötte jag en del av Sverige som var ny för mig. Ett myllrande religiöst liv, där min kristna protestantiska tro var en i mängden, snarare än den dominerande. Jag hade mitt kontor i Kista centrum, och tvärs över torget låg Khadija Center (även känt som Kista moské). Den miljön har format mig, som präst och teolog, men förstås också som människa. Det religiösa myllret och människorna i Västerort gjorde djupt intryck på mig.

Det var – och är – en plats där jag fick erfara det som är själva grunden i religionsdialog, nämligen de mellanmänskliga mötena. Där spelade jag spelade basket mot muslimer och där firade jag kristen gudstjänst med människor från hela jorden. Där deltog jag i både iftar och högmässa. Känslan att vi var ett och att vi var sammanlänkade var mycket stark och påtaglig för mig. Inte baserat på vår religionstillhörighet, utan för att vi var där tillsammans. Kristna och muslimer, sida vid sida i ett försök att vara viktiga i samhället och i varandras liv.

Den känslan har jag hittat även i Guds Hus. Här vill jag skapa nya minnen och erfarenheter av den gräsrotsnära religionsdialogen. Här vill jag prata om det som binder oss samman och det som skiljer oss åt. Här vill jag verka för att Guds rike ska få breda ut sig, i vilken form det än tar.

Om Gud vill!”

Innanförskap genom möten över gränser. Mångfald i en globaliserad värld. Religion som en resurs i civilsamhället.


Om Guds Hus
Idé, historia och framtid

Byggnaden
Ett Guds Hus för människor

Röster om Guds Hus
Tänkt och sagt om Guds Hus

Frågor & Svar
Svar på dina funderingar

Aktuellt
Nyheter och kalendarium

Guds Hus vänförening
Aktiviteter och samtal

Guds Hus Råd & stödcenter
Guds Hus sociala arbete

Kontakt
Adresser och kontaktpersoner

Stöd Guds Hus
Du kan bidra på många sätt

» Ge en gåva

» Bli Månadsgivare

» Bli Vänföretag