Guds Hus vänförening

Guds Hus vänförening vill sprida kunskap om och erfarenhet av dialog och samverkan över livsåskådnings- och kulturgränser som en väg mot fred och ökad förståelse mellan människor.

Föreningen arbetar för Guds Hus förverkligande i Fisksätra, bland annat genom att arbeta med folkbildning och skapa mötesplatser för samtal och fördjupning mellan människor med olika livsåskådningar och kulturella rötter.

Föreningen erbjuder café- och dialogsamtal, studiecirklar, studieresor, fester och familjeverksamheter m.m.

Läs mer om kommande aktiviteter och hur du kan bli medlem nedan. Vänföreningens aktiviteter är öppna för alla, allmänhet såväl som medlemmar. 

Guds Hus vänförening tar inte ställning i religiösa frågor, men stödjer de värden som uttrycks i dokumentet ”Guds Hus värdegrund”. Läs värdegrunden här »

Program

Hösten 2023

Söndag 22 oktober kl 14.00-16.00

Vad betyder våra heliga skrifter för oss?

Den 22 oktober kl.14.00 samlas vi kring våra relationer till de heliga skrifterna Torah, Bibeln och Koranen. Böckerna är viktiga för ”Bokens folk” men på olika sätt. De betyder också olika saker för oss i våra personliga liv.

Välkommen att lyssna till inledningar från representanter för judendom, kristendom och islam, och delta i samtalet! Medverkande: Carl Dahlbäck, kyrkoherde i Nacka församling, Mohammad Aqib, Muslimernas Förening i Nacka och Ute Steyer, rabbin för Judiska församlingen i Stockholm. Helene Egnell, tidigare stiftsadjunkt vid centrum för religionsdialog i Stockholms stift, leder samtalet!

Plats: Fisksätra kyrka

Söndag 12 november kl 14.00-16.00

Interreligiös samverkan för fred i lokalsamhället

Till höstens andra samtalscafé har vi bjudit in Henrik Frykberg, stiftsadjunkt för interreligiös dialog i Göteborg. Han har intervjuat representanter för kristna och muslimska församlingar på fem ställen där Rasmus Paludan bränt koraner.

Han finner att på de platser där församlingarna och civilsamhället har ett gott samarbete med polisen och kommunen har det inte blivit några kravaller. Han samtalar om detta med Vänföreningens styrelseledamot Jorunn Rådberg som i sitt arbete som Bosocial chef vid ett bostadsbolag sett samma mönster. Vad kan vi lära av dessa erfarenheter för att öka sammanhållningen hos oss?

Plats: Fisksätra kyrka

» Gå till eventet på facebook – dela gärna vidare

Bli medlem

Som medlem i vänföreningen får du information om Guds Hus pågående arbete och inbjudan till föreningens programverksamhet. Med ditt medlemskap bidrar du till att Guds Hus i Fisksätra förverkligas. Alla är välkomna att bli medlemmar, både troende och icke troende.

Medlemsavgiften är 100 kr/år.
För ungdomar t.o.m. 25 år, pensionärer, studerande och arbetslösa, är avgiften 50 kr/år.

Anmäl dig här

Medlemstyp:

Betalningssätt:

1 + 15 =

Guds Hus vänförening

Mona Majeed, ordförande
+46 (0)723 02 72 29
 gudshusvanner@gmail.com

Stöd arbetet för Guds Hus

Du kan bidra –  med pengar, tid eller engagemang. Ge enkelt en gåva via swish, eller bli månadsgivare och bidra regelbundet. Som företag eller organisation kan ni bli företagsvänner och göra stor skillnad. 

Håll dig informerad

Låt oss berätta vad som händer, så kan du berätta för andraI nyhetsbrevet berättar vi hur arbetet fortskrider och bjuder in till olika aktiviteter.

Nyhetsbrevet skickas ca 2–4 gånger per år. Du kan när som helst säga upp prenumerationen med ett enkelt klick.

Läs tidigare nyhetsbrev här »

Innanförskap genom möten över gränser. Mångfald i en globaliserad värld. Religion som en resurs i civilsamhället.


Om Guds Hus
Idé, historia och framtid

Byggnaden
Ett Guds Hus för människor

Röster om Guds Hus
Tänkt och sagt om Guds Hus

Frågor & Svar
Svar på dina funderingar

Aktuellt
Nyheter och kalendarium

Guds Hus vänförening
Aktiviteter och samtal

Guds Hus Råd & stödcenter
Guds Hus sociala arbete

Kontakt
Adresser och kontaktpersoner

Stöd Guds Hus
Du kan bidra på många sätt

» Ge en gåva

» Bli Månadsgivare

» Bli Vänföretag