Guds Hus vänförening

Guds Hus vänförening vill sprida kunskap om och erfarenhet av dialog och samverkan över livsåskådnings- och kulturgränser som en väg mot fred och ökad förståelse mellan människor.

Föreningen arbetar för Guds Hus förverkligande i Fisksätra, bland annat genom att arbeta med folkbildning och skapa mötesplatser för samtal och fördjupning mellan människor med olika livsåskådningar och kulturella rötter.

Föreningen erbjuder café- och dialogsamtal, studiecirklar, studieresor, fester och familjeverksamheter m.m.

Läs mer om kommande aktiviteter och hur du kan bli medlem nedan. Vänföreningens aktiviteter är öppna för alla, allmänhet såväl som medlemmar. 

Guds Hus vänförening tar inte ställning i religiösa frågor, men stödjer de värden som uttrycks i dokumentet ”Guds Hus värdegrund”. Läs värdegrunden här »

Program

Våren 2024

Söndag 28 januari kl 14.00

Simon Sorgenfrei om Sveriges första muslimer

Simon Sorgenfrei berättar utifrån sin bok ”De kommer att vara annorlunda svenskar”. Titeln är ett citat av Olof Palme, och boken handlar om de muslimska invandrarna i Sverige under 1900-talet. Det är också en berättelse om Sveriges moderna historia, hur landet förändrats. Kom, lär och samtala! 28 januari kl 14.00 i Fisksätra moské, Mörtgatan 16.

Plats: Fisksätra moské, Mörtgatan 16

» Gå till eventet på Facebook – dela gärna vidare

Söndag 11 februari kl 12.30 (OBS! Anmälan)

Kvinnolunch

Guds Hus vänförening fortsätter med de populära kvinnoluncherna. Denna gång med tema Trygghet. Vi samtalar om frågor som ”Vad får dig att känna dig trygg?”, ”Hur kan vi tillsammans skapa trygghet?”.

Anmälan senast den 6 februari till Tina Sundström: 072–579 98 57 eller tina.sundstrom@svenskakyrkan.se

Plats: Fisksätra kyrka

» Gå till eventet på facebook – dela gärna vidare

Söndag 14 april kl 14.00 

Årsmöte och reseberättelse från Abu Dhabi

En grupp unga vuxna kristna och muslimer från Guds Hus besökte ”Abrahamic Family House” i Abu Dhabi i januari. Abrahamic Family House är ett fascinerande projekt med en kyrka, synagoga och moské på en gemensam plats.

Under studieresan besökte gruppen även ”Worship Village” som består av sju kyrkor från olika kristna traditioner, ett hindutempel och ett sikhtempel. Flera moskébesök och samtal med ungdomar i S:t Marys katolska församling hanns också med.

Resan ingjuter hopp om nya generationers engagemang för Guds Hus och internationellt samarbete. Och nu får vi höra om vad de upplevt!

I samband med detta program hålls Vänföreningens årsmöte.

Plats: Fisksätra kyrka

Lördag 25 maj

Utflykt till Örebro

Lördag 25 maj arrangerar Guds Hus vänförening en resa till Örebro. Där besöker vi den nybyggda Bosniska moskén, där vi också äter lunch. Därifrån åker vi till Folkets Hus i Vivalla, där vi får träffa flera personer som är engagerade i nätverket Tro möter tro och Örebro interkulturella och interreligiösa råd: Ola Frideblad och Åsa Nausner från Svenska kyrkan, Hanad och Asser från Vivalla som är aktiva i det interreligiösa ungdomsarbetet och Fathia Mountagui från Örebro Moské.

Avresa från Fisksätra kl 9:15. Bussen hämtar vid PostNords paketbox på parkeringen nedanför Ålgatan. Bussen kan också hämta vid busstationen i Årstaberg om någon anmäler intresse – måste alltså anges i anmälan! Hemkomst ca kl 18.

Pris 300 kronor för medlemmar, 500 kronor för icke-medlemmar. Måltider ingår i priset.

Anmälan senast 2 maj via mail till till gudshusvanner@gmail.com, ange namn, telefonnummer, eventuella dietföreskrifter (vegetariskt, allergier etc) samt om du önskar stiga på bussen i Årstaberg!. Bekräfta din anmälan genom att genom att betala avgiften till plusgiro-konto 66 14 49–9 eller Swish 123 023 59 03, anmälan är giltig först när du har betalat! För eventuella frågor, kontakta Tina Sundström Engelhart på tel 072- 579 98 57.

Bli medlem

Som medlem i vänföreningen får du information om Guds Hus pågående arbete och inbjudan till föreningens programverksamhet. Med ditt medlemskap bidrar du till att Guds Hus i Fisksätra förverkligas. Alla är välkomna att bli medlemmar, både troende och icke troende.

Medlemsavgiften är 100 kr/år.
För ungdomar t.o.m. 25 år, pensionärer, studerande och arbetslösa, är avgiften 50 kr/år.

Anmäl dig här

Medlemstyp:

Betalningssätt:

5 + 6 =

Guds Hus vänförening

Mona Majeed, ordförande
+46 (0)723 02 72 29
 gudshusvanner@gmail.com

Stöd arbetet för Guds Hus

Du kan bidra –  med pengar, tid eller engagemang. Ge enkelt en gåva via swish, eller bli månadsgivare och bidra regelbundet. Som företag eller organisation kan ni bli företagsvänner och göra stor skillnad. 

Håll dig informerad

Låt oss berätta vad som händer, så kan du berätta för andraI nyhetsbrevet berättar vi hur arbetet fortskrider och bjuder in till olika aktiviteter.

Nyhetsbrevet skickas ca 2–4 gånger per år. Du kan när som helst säga upp prenumerationen med ett enkelt klick.

Läs tidigare nyhetsbrev här »

Innanförskap genom möten över gränser. Mångfald i en globaliserad värld. Religion som en resurs i civilsamhället.


Om Guds Hus
Idé, historia och framtid

Byggnaden
Ett Guds Hus för människor

Röster om Guds Hus
Tänkt och sagt om Guds Hus

Frågor & Svar
Svar på dina funderingar

Aktuellt
Nyheter och kalendarium

Guds Hus vänförening
Aktiviteter och samtal

Guds Hus Råd & stödcenter
Guds Hus sociala arbete

Kontakt
Adresser och kontaktpersoner