Guds Hus kulturfestival i Fisksätra hölls för tionde året i rad. Det kom mycket folk och schemat var fullt när Guds Hus anordnade Kulturfestival i Fisksätra kyrka och Fisksätra moské lördagen 1 oktober 2022. Årets tema var ”Barn och ungdom”. Fri entré och mat hela dagen.

Tack till alla som kom och medverkade!

PROGRAM
14.00 Fredsbön. Vår interreligiösa bön för fred!
15.00 Workshop med Amina Khalid från Initiatives of Change/Network for Dialogue i London. Amina ledde workshopen tillsammans med våra ungdomar och Tina Sundström. Guds Hus vänförening stod som värd för arrangemanget.
17.00 Tipsrunda i Fisksätra.
18.00 Middag utomhus.
19.00 Konsert med Idolmedverkande i Sverige Amena Alsameai och Idolvinnare från Eritrea Awet Hashe samt den interreligiösa projektkören under Josef Sjöbloms ledning.

Amena Alsameai
Vann allas hjärtan när hon tävlade i idol 2021 och fullständigt golvade juryn med sin röst. Sommaren 2022 var hon gästartist till Håkan Hellström på Ullevi i Göteborg. Hennes repertoar sträcker sig från pop och visa till traditionell musik från Jemen. 

Awet Hashe
Är idolvinnare i Eritrea 2017 och gjorde stor succé då han med sin naturbegåvning tog sig ändå till final – och vann. Han har nyligen flyttat till Stockholm och sjunger förutom Eritreansk popmusik gärna Tommy Körberg. 

Josef Sjöblom
Körledare – är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och har erfarenhet som dirigent för popkör, gospelkör och kammarkör. Han har ett nära samarbete med artisterna och kommer leda kören som uppträder med idolerna den 1:a oktober. 

Innanförskap genom möten över gränser. Mångfald i en globaliserad värld. Religion som en resurs i civilsamhället.


Om Guds Hus
Idé, historia och framtid

Byggnaden
Ett Guds Hus för människor

Röster om Guds Hus
Tänkt och sagt om Guds Hus

Frågor & Svar
Svar på dina funderingar

Aktuellt
Nyheter och kalendarium

Guds Hus vänförening
Aktiviteter och samtal

Guds Hus Råd & stödcenter
Guds Hus sociala arbete

Kontakt
Adresser och kontaktpersoner