Guds Hus kulturfestival i Fisksätra hölls för tionde året i rad. Det kom mycket folk och schemat var fullt när Guds Hus anordnade Kulturfestival i Fisksätra kyrka och Fisksätra moské lördagen 1 oktober 2022. Årets tema var ”Barn och ungdom”. Fri entré och mat hela dagen.

Tack till alla som kom och medverkade!

PROGRAM
14.00 Fredsbön. Vår interreligiösa bön för fred!
15.00 Workshop med Amina Khalid från Initiatives of Change/Network for Dialogue i London. Amina ledde workshopen tillsammans med våra ungdomar och Tina Sundström. Guds Hus vänförening stod som värd för arrangemanget.
17.00 Tipsrunda i Fisksätra.
18.00 Middag utomhus.
19.00 Konsert med Idolmedverkande i Sverige Amena Alsameai och Idolvinnare från Eritrea Awet Hashe samt den interreligiösa projektkören under Josef Sjöbloms ledning.

Amena Alsameai
Vann allas hjärtan när hon tävlade i idol 2021 och fullständigt golvade juryn med sin röst. Sommaren 2022 var hon gästartist till Håkan Hellström på Ullevi i Göteborg. Hennes repertoar sträcker sig från pop och visa till traditionell musik från Jemen. 

Awet Hashe
Är idolvinnare i Eritrea 2017 och gjorde stor succé då han med sin naturbegåvning tog sig ändå till final – och vann. Han har nyligen flyttat till Stockholm och sjunger förutom Eritreansk popmusik gärna Tommy Körberg. 

Josef Sjöblom
Körledare – är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och har erfarenhet som dirigent för popkör, gospelkör och kammarkör. Han har ett nära samarbete med artisterna och kommer leda kören som uppträder med idolerna den 1:a oktober. 

Inclusion through meetings across borders. Diversity in a globalized world. Religion as a resource in civil society.


About God's House
Idea, history and future

The Building
A God's House for People

Voices for God's House
Thoughts and words about God's House

FAQ
Answers to your questions

News
News, in focus and calendar

God's House Friends Association
Activities and dialogue

God's House Advice & Support Center
God’s House social work

Contact
Addresses and contact persons